Aktuality

Autobusy, trolejbusy a tramvaje budou v listopadu jezdit s knírem

30.10.2018 | Autobusy, trolejbusy a tramvaje budou v listopadu jezdit s knírem

Slušivé kníry na čelech vozů MHD nebo další grafické materiály s motivem kníratých autobusů, tramvají či trolejbusů, se od 1. listopadu objeví hned ve třinácti městech napříč republikou. Dopravní podniky tímto způsobem chtějí podpořit projekt Movember a pomoci šířit osvětu týkající se mužského zdraví.    

Cílem podpory dopravních podniků je oslovit co nejvyšší počet lidí v ulicích měst. „Jedná se o další společný projekt pod záštitou Sdružení dopravních podniků ČR. Jsme rádi, že jsme svou troškou do mlýna mohli pomoci organizátorům tohoto projektu, kteří odvádí úžasnou a záslužnou práci,“ říká Michal Kraus, předseda SDP ČR a předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků, a. s.

Tentokrát se zapojilo 13 dopravních podniků a celý listopad budou k vidění kníry na vozech v Praze, Plzni, Ostravě, Karlových Varech, Brně, Pardubicích, Ústí nad Labem, Liberci, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Zlíně, Olomouci a Mostě. Rozsah kampaně je závislý na možnostech každého dopravního podniku, ale knír se objeví na čelech několika stovek autobusů či tramvají, na letácích ve vozech, na CLV v ulicích měst či obrazovkách ve vozech a zákaznických centrech dopravních podniků. Komunikace poběží i na jejich webových stránkách a sociálních sítích.

Kromě oslovení veřejnosti vyzvaly některé dopravní podniky i své zaměstnance, aby se zapojili a nechali si narůst typický listopadový knír. Michal Kraus ještě dodává: „Věříme, že nezůstane pouze u vozů a řidičů, a akci podpoří i naši cestující.“

Charitativní celosvětovou kampaň Movember zastřešuje v České republice nadační fond Muži proti rakovině, který podporuje výzkumné projekty a rozvoj léčby urologických nádorů, šíří osvětu v této oblasti a pomáhá získat  finanční zdroje na nákupy přístrojového vybavení pro léčbu onkologických pacientů.

Kontakty:

Ing. Antonín Macháček

výkonný ředitel SDP ČR

email: sdp-cr@sdp-cr.cz

 

Mgr. Michal Kraus, MSc

Předseda SDP ČR

tel: 378 037 575

email: kraus@pmdp.cz

Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) je nejvýznamnější asociace provozovatelů městské hromadné dopravy (MHD) v ČR. Sdružuje 20 dopravních podniků, působících zejména v krajských městech a zahrnuje mimo jiné všechny provozovatele elektrické drážní (tzn. tramvajové, trolejbusové a speciální) dopravy v ČR. Členské dopravní podniky ujedou ročně téměř 310 milionů vozových kilometrů a přepraví více než 2,4 miliardy cestujících. Provozují 2 694 autobusů,  1 644 tramvají, 698 trolejbusů a 143 souprav metra. Téměř 70% výkonů je dnes prováděno v elektrické trakci a dopravci mají zpracovány koncepční materiály k dalšímu rozvoji elektrické dopravy s významným zapojením elektrobusů.

Ke stažení :

Movember 2018.pdf

Foto1     Foto2     Foto3