Aktuality

Hradecký dopravní podnik navýšil v roce 2018 počet cestujících

14.1.2019 |  

V loňském roce přepravily autobusy, trolejbusy a elektrobusy hradecké MHD 37 030 435 cestujících, což znamená oproti roku 2017 (36 631 154 osob) navýšení téměř o 400 tisíc osob (nejvyšší počet za posledních sedm let).

Loňské zkvalitnění vozového parku hradecké MHD (celkově o dvacet nových elektrobusů SOR NS 12 ELECTRIC, devět parciálních trolejbusů - s pomocným bateriovým pohonem - SOR TNB 12 a tři dieselové autobusy IVECO Urbanway), realizované (mimo autobusů) pomocí investičních projektů v rámci dotačních programů ITI Hradecko-pardubické metropolitní oblasti a IROP, znamenalo tedy vyšší zájem cestujících a to především těch, kteří MHD dosud využívali málo či vůbec.

V tomto roce se může hradecká veřejnost těšit na další obnovu vozového parku (DP zakoupí 10 nových dieselových autobusů), novou trolejbusovou trať Pod Strání - nová linka č. 4 (rozdělení linky č. 1 a č. 2) a novou linku na sídliště Na Plachtě - linka 21.

O tom, co je nového v prostředí hradecké MHD, se můžete sami přesvědčit v sobotu 18. května 2019, kdy DP organizuje akci k oslavě 70. let trolejbusové dopravy v Hradci Králové v prostorách Terminálu hromadné dopravy (letos uplyne 70 let od zahájení pravidelné trolejbusové dopravy v Hradci Králové, kdy 2. května 1949 byla uvedena do provozu linka Nádraží – Nový Hradec Králové).

Samotný vstup na akci je tradičně zdarma – bezplatně se svezete i na mimořádné okružní lince na které pojedou historické vozy MHD.

Akce se koná za každého počasí.