Aktuality

Zákaznické centrum dopravního podniku na Gočárově třídě končí svoji činnost 9. 10. 2015

30.9.2015

Zákaznické centrum dopravního podniku na Gočárově třídě končí svoji činnost 9. 10. 2015

Zákaznické centrum dopravního podniku na Gočárově třídě č. p. 1225 konči v pátek 9. 10. 2015 svoji činnost, kdy jeho služby zajistí nově vybudované moderní Infocentrum Hradec Králové ve středu města v těsné blízkosti Muzea východních Čech (budova bývalé pobočky městské knihovny).

Provoz na Eliščině nábřeží č. p. 626 bude zahájen ve čtvrtek 1. října. Služby zákazníkům dopravního podniku budou zajištěny po sedm dní v týdnu – v pracovní dny v době od 9 do 18 hodin a o víkendech od 9 do 16 hodin. Další dvě zákaznická centra DP – v sídle dopravního podniku v Pouchovské ulici a na terminálu hromadné dopravy – poskytují své služby beze změny (v platnosti zůstávají i jejich provozní doby). 

I nadále lze k dobíjení městské karty využívat také naší sítě samoobslužných dobíjecích automatů:

- Zastávka MHD Adalbertinum - Tř. ČSA - ve směru k Magistrátu města NON STOP

- Zastávka MHD Alessandria - ve směru do centra města NON STOP

- Obchodní centrum Futurum - u hlavního vchodu NON STOP

- Zastávka MHD Benešova – Benešova tř. - ve směru do centra města NON STOP

- Hlavní nádraží ČD - Riegrovo náměstí - východ z haly

- Terminál hromadné dopravy - hala MHD

Našim cestujícím už více než půl roku slouží i dobíjení městské karty prostřednictvím internetu na webových stránkách dopravního podniku. Jde o novinku úspěšnou, kdy od zahájení provozu v březnu tuto službu využilo téměř dvanáct tisícuživatelů. Internetové dobíjení nejen zjednodušuje nákup předplatných časových jízdenek a plnění elektronické peněženky městské karty, ale umožňuje i zhlédnout aktuální informace o kartě - o její platnosti či výši finančního zůstatku - a je možné si nastavit i upozornění na konec platnosti časové jízdenky.

Systém GoPay umožňuje provádět platbu (dobíjení MK) několika způsoby:

1)         prostřednictvím platební karty (VISA, VISA Electron, MasterCard, MasterCard Electronic)

2)         prostřednictvím on-line internetového bankovnictvím (díky platební bráně GoPay) platebními tlačítky přes tyto banky: Česká spořitelna (PLATBA 24), Raiffeisenbank (ePlatby), Komerční banka (Moje platba), mBank (mPeníze) a Fio banka. Rychlost platby se vyrovná platební kartě. Jedná se o bezpečnou, komfortní a okamžitou platbu ze standardního internetového bankovnictví zákazníka bez nutnosti vyplňování platebního příkazu 

3)         standardním bankovním převodem (platební příkazem) – bezhotovostní platbou s nutností vyplnění bankovního příkazu prostřednictvím standardního bankovního převodu v rámci ČR na uvedený účet. Nelze však zadat trvalý příkaz.

Další podrobné informace o internetovém dobíjení včetně obchodních podmínek je možné získat na webových stránkách společnosti - http://www.dpmhk.cz/cs/mestska-karta/online-dobijeni