Aktuality

Využijte internetové dobíjení městských karet

20.5.2015

Využijte internetové dobíjení městských karet

Dobíjení bezkontaktních městských karet je už více než dva měsíce možné bezhotovostně. Plnění přes internet je možné přes platební systém GoPay od 1. března jak u předplatných časových jízdenek, tak i u dobíjení elektronické peněženky pro platbu jednotlivého jízdného.

Platební systém GoPay je licencován a regulován Českou národní bankou k činnosti instituce elektronických peněz a je pod dohledem Ministerstva financí ČR.

Platbu lze provést na stránkách dopravního podniku pomocí platební karty, prostřednictvím on-line internetového bankovnictví pomocí platebních tlačítek nebo standardním platebním příkazem. Za dosavadní více než dvou měsíční provoz využilo tuto jednoduchou a bezpečnou službu přes čtyři tisíce zákazníků a celkové tržby překročily v neděli 17.5. hranici jednoho milionu korun. V průběhu týdne je nejčastěji využíváno této služby v pondělí a úterý (oba dva dny okolo 20%) a nejméně v sobotu, kdy on-line dobíjí pouze kolem šesti procent zákazníků. Průměrný nákup se aktuálně pohybuje ve výši 252,- Kč.

Internetové dobíjení Vám ulehčí nákup předplatných časových jízdenek a plnění elektronické peněženky MK, ale je možné si zde zjistit třeba jen aktuální informace o Vaší kartě - o její platnosti či výši finančního zůstatku na ní či si zde zvolit i nastavit upozornění na konec platnosti časové jízdenky.

Upozorňujeme naše cestující jen na potřebu zohlednit čas zaplacení objednávky při volbě začátku platnosti časové jízdenky.

Podrobnější informace o této nové službě DP naleznete na http://www.dpmhk.cz/cs/mestska-karta/online-dobijeni