Aktuality

Návštěva z rumunského Brašova v Dopravním podniku

8.8.2019 | Na základě žádosti o oficiální schůzku v Hradci Králové se zástupci magistrátu a zástupci Dopravního podniku města Hradce Králové z konce července se v úterý 6. srpna odpoledne uskutečnilo setkání se zástupci rumunského města Brašova a jeho dopravního podniku.

Brašov je hlavní město stejnojmenné župy v Sedmihradsku, má téměř 300 tisíc obyvatel a leží cca 200 km severně od Bukurešti - k dispozici mají jeho obyvatelé i menší síť trolejbusové dopravy.

Osmičlenná rumunská delegace měla zájem především o získání informací o provozu našich elektrobusů, protože jsme jedním z hlavních průkopníků využívání elektrobusů v České republice.

Představitelé delegace se setkali se zástupci hradeckého DP v čele s jeho ředitelem panem Zdeňkem Abrahamem a zástupcem obchodního ředitele pro zahraničí SOR Libchavy spol. s r.o. panem Jindřichem Chudým.

Po představení historie a současnosti hradecké MHD na zasedací místnosti se hosté podívali i přímo do vlastního areálu DP, na dispečink MHD a na Terminál hromadné dopravy, kde proběhla ukázka nabíjení elektrobusy (kdy tam byli dopraveni i jedním z našich elektrobusů SOR NS 12 electric). Členové delegace se zajímali především o komplexní zkušenosti z provozu 23 elektrobusů a trolejbusů v samotném reálném provozu MHD v našem městě.

Věříme, že si zástupci města Brašov odnesli z naší společnosti informace, které jim napomohou při řešení dalšího rozvoje jejich MHD.

 

Soubor ke stažení:

Návštěva z rumunského Brašova v Dopravním podniku.pdf