Aktuality

MDŽ a hradecký dopravní podnik

6.3.2023 |  

Máte Mezinárodní den žen spojený s povinnou kyticí a prkenným blahopřáním od zástupců mužského pohlaví? Pokud chcete změnu, jeďte MHD v Hradci Králové.

Dopravní podnik města Hradce Králové (DPmHK) se opět rozhodl - v ČR stále poněkud netradičním způsobem - oslavit Mezinárodní den žen. Po ulicích města začal od pátku 24. února jezdit trolejbus č. 38 se speciálním polepem Městská Doprava Ženám. V úterý se tento vůz bude pohybovat na lince č. 21 a ve středu pak na lince č. 7.

Vedle polepu vozu MHD se symbolické blahopřání našim cestujícím ženám (podle posledního Průzkumu spokojenosti se službami MHD v Hradci Králové tvoří ženy 62% cestujících v MHD) k jejich svátku objevilo formou plakátu za čelním sklem či na letácích uvnitř všech provozních vozů MHD, ve shodných prostorech pak bude znít během 8. 3. z palubních počítačů i formou hlášení v této podobě „Vážené dámy. Dopravní podnik vám přeje krásný svátek MDŽ.“ Přání mohli cestující již také zaregistrovat na CLV panelech na našem Terminálu hromadné dopravy.

Je to způsob, v novodobých dějinách hradecké MHD už téměř tradiční (již šestým rokem), jak ženám v Hradci Králové popřát k jejich hezkému svátku. Společnost samozřejmě nezapomíná ani na „své ženy“ – zaměstnankyně dopravního podniku, které obdrží květinu a menší dárek. Ve středu dopoledne se uskuteční jejich setkání s vedením naší společnosti“ uvedl předseda představenstva DPmHK Zdeněk Abraham.

A jak jste na tom třeba právě Vy? Nezapomeňte zavolat ženám a dejte jim najevo, jak jsou pro vás důležité. Přání k MDŽ si zaslouží maminka, babička, teta, sestra, dobrá kamarádka či oblíbená kolegyně.

Královéhradecký dopravní podnik se snaží dlouhodobě navyšovat počet žen v řadách svých zaměstnanců, a to především za čelním sklem autobusů a trolejbusů. Z 355 zaměstnanců je žen aktuálně 54 (15%), z toho právě 28 za volantem našich vozů MHD (16 řídí autobusy a 12 trolejbusy).

 

Soubor ke stažení: 

MDŽ a hradecký dopravní podnik

Foto1     Foto2     Foto3     Foto4     Foto5