Aktuality

Dopravní podniky i letos podpoří kampaň Suchej únor

31.1.2022

     TISKOVÁ ZPRÁVA SDP ČR

 

Dopravní podniky i letos podpoří kampaň Suchej únor

Praha, 31. ledna 2022

Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) i v tomto roce podpoří tradiční zdravotně osvětovou kampaň Suchej únor. Do akce, která se letos koná již podesáté, se zapojí sedm českých dopravních podniků. Letáky ve vozech městské dopravy nebo sociální sítě dopravních podniků budou šířit hlavní myšlenky kampaně, která pomáhá široké veřejnosti prověřit její vztah k alkoholu a změnit zaběhlé návyky.

„Spojení projektu Suchej únor a dopravních podniků je přirozené, protože jako dopravci klademe důraz na bezpečí cestujících a s tím se pojí i nulová tolerance k alkoholu u našich řidičů. Provádíme pravidelné i namátkové kontroly a věříme, že osvěta v tomto směru je důležitá a má smysl,“ uvedl Tomáš Pelikán, předseda SDP ČR, které podporu napříč republikou zastřešuje. Prostor pro propagaci kampaně poskytly dopravní podniky v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Liberci a Jablonci, Pardubicích, Plzni a ve Zlíně. Letáky se objeví přímo ve vozech MHD, na LCD panelech, v časopisech pro zaměstnance nebo na sociálních sítích.

Důvodem vzniku projektu Suchej únor je nadměrná spotřeba alkoholu v ČR. „Rizikově u nás pije více než 1 000 000 lidí. Loni se podle průzkumů zúčastnilo Sucháče přes 10 % dospělé populace. Ročník 2022 přináší jako obvykle řadu novinek. Jednou z nich je průvodce světem alkoholu pro „nezávislé české firmy” nebo data o pozitivním dopadu na 53 % účastníků kampaně. Pravidla pro zapojení do akce jsou jednoduchá. Celý únor ani kapku alkoholu. Účastníci „Sucháče” se mohou tradičně registrovat k výzvě na stránkách www.suchejunor.cz,“ vysvětluje za organizátory Petr Freimann, ředitel neziskové organizace Suchej únor, která kampaň pořádá.

Kontakt pro média:

Linda Hailichová

tisková mluvčí SDP ČR      

media@sdp-cr.cz

+ 420 603 881 018

www.sdp-cr.cz

 

 

 

Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) je nejvýznamnější asociace provozovatelů městské hromadné dopravy (MHD) v ČR. Sdružuje 21 dopravních podniků, působících zejména v krajských městech a zahrnuje mimo jiné všechny provozovatele elektrické drážní (tzn. tramvajové, trolejbusové a speciální) dopravy v ČR. Členské dopravní podniky ujedou ročně okolo 310 milionů vozových kilometrů a přepraví přes 1,5 miliardy cestujících. Provozují více než 6 000 vozidel, z nichž nadpoloviční většina je bezemisních.