Aktuality

Akce Daruj krev s Dopravním podnikem města Hradce Králové, a.s. pomůže FN HK s náborem nových dárců

11.11.2022 |  

Akce Daruj krev s Dopravním podnikem města Hradce Králové, a.s., která se uskuteční od 21. do 25. listopadu 2022, pomůže Transfuznímu oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové získat nové dárce krve. V minulém roce se díky této akci podařilo získat zhruba pět desítek nových dárců krve.

„Dárcovství krve je pro fungování zdravotnictví velmi důležité, a proto jsme rádi, že můžeme nábor dárců podpořit formou náborových plakátů v našich autobusech a trolejbusech. Všem cestujícím, kteří se do této akce zapojí, děkujeme,“ uvedl předseda představenstva Dopravního podniku města Hradce Králové, a.s. Zdeněk Abraham.

Nábor nových dárců je pro Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové důležitý, protože část dlouholetých dárců každoročně s darováním krve končí, například kvůli dosažení věkové hranice či zdravotním problémům, které darování krve znemožňují. Ročně potřebuje oddělení získat zhruba tisícovku nových dárců krve.

„Děkujeme Dopravnímu podniku města Hradce Králové, a.s., ale i všem ostatním institucím a firmám, se kterými na náboru nových dárkyň a dárců každoročně spolupracujeme, za jejich podporu,“ uvedl primář Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové MUDr. Vít Řeháček.

Prvodárci mohou - nejen v rámci akce Daruj krev s Dopravním podnikem města Hradce Králové - přijít bez objednání, před odběrem je čeká lékařské vyšetření zdravotního stavu.

Bližší informace o darování krve je možné najít na www.fnhk.cz/transf

 

Kontakty pro média:

 

Bc. Jakub Sochor

specialista PR a marketingu FN HK

tel.: + 420 602 216 643

e-mail: jakub.sochor@fnhk.cz

 

Ing. František Meduna

vedoucí marketingu 

Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s.

tel.: + 420 734 797 860

e-mail: meduna@dpmhk.cz