Aktuality

Na SMS jízdenku se v hradecké MHD uskutečnilo už více než 300 tisíc jízd. Jízdní řády do mobilních telefonů se systémem iPhone a Windows Phone

5.6.2014

Na SMS jízdenku se v hradecké MHD uskutečnilo už více než 300 tisíc jízd. Jízdní řády do mobilních telefonů se systémem iPhone a Windows Phone

Prodej SMS jízdenek v královéhradecké MHD překročil v úterý 27. května hranici 300 tisíc kusů, a to od zahájení jejich prodeje v lednu 2012. Navíc je tento typ jízdenky cestujícími stále více využívaný. V rámci moderních technologií rovněž poskytuje dopravní podnik cestujícím zdarma aplikaci „Jízdní řády pro mobilní telefony“.

„Pozitivním jevem je, že se měsíční prodeje od začátku tohoto roku pohybují stále nad hranicí 15 tisíc mobilních jízdenek a stejně tak i skutečnost, že v porovnání období leden až květen 2013 a 2014 došlo ke zvýšení prodejů SMS jízdenek o 47 % z 52 332 na 77 189,“hodnotí stávající situaci vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna.

Pokud hodnotíme dějinné rekordy – nejlepší měsíc byl v poměrně krátké historii tohoto druhu jízdného listopad 2013 s 17 215 SMS jízdenkami, víkend 2. -3. listopadu 2013 s 690 a nejlepším dnem byl pátek 25. duben 2014 s 825 prodanými jízdenkami, ovlivněný však Majálesem. Běžný den by pak byl se 756 mobilními jízdenkami 7. listopad 2013.

Mobilní jízdenka se stala plnohodnotným způsobem úhrady jízdného v Hradci Králové a díky své jednoduchosti objednání ji stále více využívají občané jiných měst přijíždějící do krajského města služebně, za vzděláním, za kulturou či zdravotnickou péčí.

Už několik let využívají cestující královéhradeckého dopravního podniku zdarma pohodlnou aplikaci s jízdními řády do chytrých mobilních telefonů. „Pro cestující máme k dispozici jak verze pro starší mobilní telefony, tak i verze on-line a off-line pro systém Android. Počty mobilních telefonů a různých verzí operačních systémů se neustále rozrůstají. Nově nabízíme pro cestující na stránkách i aplikace pro mobilní telefony se systémem iPhone a Windows Phone,“ dodává František Meduna.

Adresa, kde jsou aplikace jízdních řádů k dispozici: http://www.dpmhk.cz/cs/jizdni-rady-mhd-hradec-kralove-do-mobilniho-telefonu