Aktuality

V hradecké MHD bez nehod.

29.3.2016

V hradecké MHD bez nehod.

Čtvrt, půl a tři čtvrtě milionu kilometrů bez zaviněné nehody za volantem vozů hradecké MHD. Takovou bilanci oslavila desítka řidičů Dopravního podniku města Hradce Králové. Statisíce kilometrů odpovídají pěti, deseti a patnácti letům šoférské práce. Nejblíže k milionové metě má z této desítky Naděžda Zejpltová, které výpis z konta bezpečně ujetých kilometrů ukazuje 750 tisíc. Půl milionu kilometrů si připsala další řidička - Markéta Horáková - a tři její kolegové - Jaroslav Červenka, Jan Hradecký a Petr Klimeš. Mezi čtvrtmilionáře se zapsali Bedřich Hroch, Přemysl Jiran, Ladislav Rýgl, Karel Sita a Jakub Švojgr, který svých 250 tisíc bezpečných kilometrů najel výhradně za volantem trolejbusu.

„Účast v soutěži Jízda bez nehod znamená nespočet dnů, služeb a situací na silnicích. Dosažení takového úspěchu v dnešním provozu není jen otázkou štěstí, ale stojí za tím pořádný kus řidičského umění a předvídavosti. Dopravní podnik je hrdý, že lidi jako jste vy ve svých řadách má,“zaznělo při předávání diplomů od vedení společnosti.

Vysokou profesionalitu řidičů v dopravním podniku dokládá i to, že za volant vozů MHD usedá i nemálo řidičů milionářů, kteří vozí cestující hradeckými ulicemi bez jediného škrábnutí už dvacet a více let.

 

Soubory ke stažení: