17.10.2022 |
Unikátní akce pro širokou veřejnost s bohatým programem zaměřeným na mysliveckou tématiku se uskutečnila v sobotu v kempu Stříbrný rybník. Návštěvníci akce shlédli ukázky sokolnictví, lovecké kynologie, vábení zvěře či lovecké hudby, myslivecké soutěže a bohatý doprovodný program včetně akcí pro děti. Akcí provázel návštěvníky milovník myslivosti herec a moderátor Aleš Háma.
Den s myslivci přilákal do areálu hradeckého Stříbrňáku dle organizátorů z Městských lesů Hradec Králové tisíce lidí, kteří také mohli zhodnotit umění soutěžních týmu ve 2. ročníku vaření kotlíkového zvěřinového guláše na otevřeném ohni, což byl také jeden hlavních programových taháků tohoto dne. Soutěže se účastnilo dvacet tříčlenných týmu a každý tým vařil guláš podle svého, kdy společná byla základní surovina a to minimálně pět kilogramů zvěřiny. Každý soutěžní tým na počátku soutěže zveřejnil svůj originální název guláše a z jaké zvěřiny ho připravuje. V hodnocení bylo také přihlédnuto i k celkové vizáži a originalitě družstev.
Do soutěžní ochutnávky se zapojilo 1 500 návštěvníků a guláše přímo z kotlíků mizely. První místo nakonec v mezinárodní konkurenci brali kuchaři amatéři z Dopravního podniku města Hradce Králové ve složení Marta Pazderková, Monika Nováková a Luděk Mimra – jinak „žlutý tým“ – nazvaný „Zdeňkovy děti“ (spojitost s předsedou představenstva DP je samozřejmě čistě náhodná…).
„Vařili jsme z mladého divočáka podle oka, ochutnáme, dochutíme. Byla to týmová práce tří kolegů, kdy děkuji celému týmu“ popsala vše stručně referentka informací našeho dopravního podniku Marta Pazderková z týmu Zdeňkovy děti. Přesný recept guláše - „Kančí pohádky z kotlíku“, ale tým samozřejmě neprozradil.
Jinak guláš vítězného týmu – tehdy s názvem „Dančí pohádka z kotlíku“ - uspěl v soutěži již vloni, kdy se ze 14 soutěžních vzorků umístil na bronzovém stupínku.
V letošním roce hodnocení probíhalo tak, že se soutěžní guláš veřejnosti vydával na základě předložení degustační poukázky, kdy lidé při jejím zakoupení od pořadatele (Městské lesy HK a.s.), dostali dřevěný žeton, kterým hlasovali pro guláš, který jim nejvíce chutnal. Prvních pět týmů, které dostaly nejvíce žetonů, postoupilo do finále, kde jejich guláše hodnotí odborná porota na pódiu, která z nich vybere vítěze.
Dopravní podnik i do druhého ročníku této soutěže nominoval tři své týmy, které se na soutěž - i přes drobné problémy s aktuální nemocností ve svých řadách - pečlivě připravily a jejich kuchařské oblečení se opět neslo ve firemních barvách. Bílý tým s nápisem „Dopravácký bufet“ soutěžil ve složení Marcel Kocman, Jiří Ruffing mladší a Petr Voltr a červený tým pojmenovaný „Pat a matky“ vařil ve složení Iva Mádlová, Eva Marešová a Lenka Votická - kamarádská výpomoc mimo DP.
„Dopravní podnik, to nejsou jen řidiči a mechanici. Pro nás to je i zábava zaměstnanců, kteří si mezi sebou mění recepty. Firmy dnes platí velké peníze za různé team buildingové aktivity pro budování vztahů mezi zaměstnanci a nám stačí říct, pojďte si vyzkoušet uvařit guláš,“ hodnotí spokojeně úspěch „svých“ lidí ředitel naší společnosti Zdeněk Abraham.
Gratulujeme a všem odvážným kuchařkám a kuchařům ještě jednou děkujeme za vzornou reprezentaci našeho Dopravního podniku!
Soubor ke stažení: