Internetové dobíjení Městské karty úspěšné

7.7.2016

Internetové dobíjení Městské karty úspěšné.

Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. pro své cestující, kteří používají ke svému odbavení ve vozech MHD elektronický odbavovací systém využívající bezkontaktních čipových Městských karet (slouží jako elektronický nositel předplatných časových jízdenek a elektronická peněženka), zavedl loni v březnu možnost internetového dobíjení karty.

O tom, že cestující hradecké MHD tento nový - bezpečný, rychlý a pohodlný - bezhotovostní způsob úhrady jízdného plně akceptují, svědčí i to, že tuto úhradu v každém měsíci prvního pololetí letošního roku provedlo více než tři tisíce cestujících a skutečnost, že zde od počátku spuštění této služby „utratilo“ téměř 40 tisíc uživatelů ke dnešnímu dni takřka 11 milionu korun, kdy průměrný nákup je pak uskutečněn v hodnotě 272 Kč.

Společnost pokračuje po zavedení internetového dobíjení v trendu zavádění moderních technologií v oblasti městské hromadné dopravy, kdy vedle stávajících možností odbavování cestujících v hradecké MHD je možné ve vozidlech na noční lince zaplatit jízdenku i za pomocí běžné bezkontaktní bankovní karty.  Platba je možná jakoukoliv kartou vydanou Master Card či VISA (bez ohledu na to která banka ji vydala), která umožňuje (bez zadávání PIN) bezkontaktní mikroplatby (karty jsou označeny specifickým symbolem   ).

Odbavovací systém pro použití bezkontaktní platební karty rozšiřuje pro cestující možnost úhrady jízdného, a je tak dalším pokračováním trendu zavádění moderních technologií v oblasti městské hromadné dopravy.

Ještě v letošním roce chce DP přijít i s další novinkou a to s nákupem jízdenek pomocí aplikace v chytrém mobilu.