Další „milionáři“ z Dopravního podniku města Hradce Králové

18.12.2019

Ve středu 18. prosince 2019 převzali z rukou předsedy představenstva společnosti pana Zdeňka Abrahama při slavnostním vyhodnocení tradiční soutěže Jízda bez nehod další naši řidiči MHD diplom, odměnu a drobné dárky za dosažené kilometry bez nehody z vlastního zavinění.

Vlastní předání proběhlo za účasti zástupců medií, POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY (KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE Královéhradeckého kraje - dopravní inspektorát) a Magistrátu města Hradce Králové - odboru dopravy.  

Konkrétně byli vyhodnoceni (a dvěma novými milionáři se stali):

pan TOBIŠEK Vratislav                                                                                   1 250 000 km (25 r.)

pan PÁNEK Vítězslav                                                                                      1 250 000 km (25 r.)

pan MICHÁLEK Vladimír                                                                               1 000 000 km (20 r.)

pan VOLEK Ladislav                                                                                        1 000 000 km (20 r.)

Tyto magické hranice převedené do časového údaje znamenají odpracování úctyhodných 20, resp. 25 let za volantem vozidla městské hromadné dopravy bez zaviněné dopravní nehody.

Všem čtyřem řidičům, kteří mají na kontě tyto kilometry, patří trvale naše uznání a poděkování za přispění k dobrému jménu naší společnosti dlouhodobě zodpovědným a spolehlivým výkonem své náročné profese. Profese, kterou vykonávají s velkou profesionalitou ve složitých podmínkách současného stále náročnějšího městského provozu provázeného mnohdy bohužel i rostoucí agresivitou a bezohledností některých dalších účastníků silničního provozu, kteří navíc často nerespektují samotné dopravní předpisy – o to více si pak vážíme takto ujetých kilometrů.

S řidiči „milionáři“ se veřejnost i nadále běžně setkává v našich autobusech a trolejbusech. Naše společnost je hrdá na to, že máme ve svém kolektivu tak kvalitní řidiče, na které se naši cestující mohou plně spolehnout a kteří tímto způsobem vytvářejí dobré jméno společnosti. Pevně doufáme, že získaná ocenění budou trvale motivovat k bezpečné a ohleduplné jízdě i další řidiče DP. Všem pánům upřímně gratulujeme, zároveň přejeme mnoho zdaru a šťastných dojezdů i do dalších let.

Tradiční slavnostní ocenění řidičů, kteří bezpečně, tedy bez zaviněných nehod vozí cestující v královéhradecké městské dopravě, probíhá vždy před dispečinkem MHD v sídle společnosti (koná se pravidelně každý rok v druhé polovině měsíce prosince).

Zapátrali jsme i letos ve svých záznamech vedených od roku 1997 a zjistili jsme, že k 31. 12. 2019 z aktivních řidičů je (resp. bude) současným rekordmanem za trolejbusový provoz pan Vladimír Tarbaj  (najeto 1 850 000 km) a za autobusový provoz (i rekordmanem absolutním) je pan Ladislav Husák (najeto 2 050 000 km). Můžeme se opět podívat, jak jsou na tom naše ženy – řidičky. Milionářku zde zatím nemáme, za autobusový provoz je nejblíže paní Naděžda Zejpltová – k 31. 12. 2019 má (resp. bude mít) najeto 950 000 km a za trolejbusový provoz je nejblíže paní Věra Badinová s 900 000 km.

Kontaktní údaje:

Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. Pouchovská 153, 500 03 Hradec Králové 3

Ing. František Meduna – vedoucí marketingu

mobil: + 420 734 797 860      tel.: + 420 495 089 203  

e-mail: meduna@dpmhk.cz