Akce Daruj krev s Dopravním podnikem města Hradce Králové chce získat nové dárce krve pro FN HK

20.10.2021

Akce Daruj krev s Dopravním podnikem města Hradce Králové chce získat nové dárce krve pro FN HK

Tisková zpráva                                                                                                                             20. října 2021

Získání nových dárců krve pro Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové má za cíl akce Daruj krev s Dopravním podnikem města Hradce Králové, a.s., která se uskuteční od 22. do 26. listopadu 2021. Kromě zaměstnanců podniku se k darování krve mohou zapojit i ostatní zájemci z řad veřejnosti.

„Mnoho z našich zaměstnanců jsou pravidelní dárci krve či plazmy na Transfuzním oddělení FN HK a věříme, že se najdou i další. Současně chceme na potřebu podpory dárcovství upozornit také hradeckou veřejnost,“ uvedl k akci předseda představenstva Dopravního podniku města Hradce Králové, a.s. Zdeněk Abraham. Hradecký dopravní podnik o akci informoval své zaměstnance, podpořil ji také plochami ve vozech MHD a na terminálu hromadné dopravy. Pro prvodárce, kteří v rámci akce přijdou darovat krev, budou připraveny drobné dárky.

Prvodárci mohou v týdnu 22. až 26 listopadu přicházet na Transfuzní oddělení FN HK bez objednání každý den od 8:00 do 11:00 hodin, ve středu také od 14:00 do 16:00 hodin. Před odběrem je čeká lékařské vyšetření zdravotního stavu. „Nové dárce krve nutně potřebujeme, protože část současných dárců končí kvůli vysokému věku či nevyhovujícímu zdravotnímu stavu a musíme je nahrazovat novými dárci. Veškeré informace k darování krve, podmínkám najdou zájemci na www.fnhk.cz//transf ,“ uvedl primář Transfuzního oddělení FN HK MUDr. Vít Řeháček.

 

Kontakt pro média:

Bc. Jakub Sochor

specialista PR a marketingu FN HK

tel.: + 420 602 216 643

e-mail: jakub.sochor@fnhk.cz

 

Soubor ke stažení: